www.bulit-glass.bg>Продукти и услуги> Матиране на стъкло

Матиране на стъкло

Матирането на стъкло представлява контролирано механично нараняване на покритието на стъклото под желана форма или цялостно. След това обработената повърхност се третира със специален препарат, предотвратяващ в голяма степен задържането на замърсявания, отпечатъци и следи от почистване. Важно е  да се знае, че гореописаният процес създава повърхност, която се нуждае от по-специална поддръжка от нормалното стъкло. Почистването на матираните участъци с груби материи или със силни почистващи препарати може да повреди повърхността и да влоши визуалния вид на целия продукт. Препоръчително е почистването да става с чиста мека кърпа, навлажнена с вода или с разреден препарат за почистване на стъкло.

Чрез дигитална обработка на защитно фолио е възможно изобразяването на практически всякаква картинка или форма върху стъкло, което прави този продукт едно страхотно решение за интериорен дизайн. Чрез контролиране на налягането на пясъкоструене е възможно постигане на различна плътност на матиране. Оборудването позволява поетапно "избледняване” на матираната зона, още наричана "градиент”.

Керамичният принт е добро съвременно решение като алтернатива на матирането, особено за по-сложни изображения. Чрез нанасяне на фин слой бяла боя може да се постигне визия, наподобяваща матиране. Огромен плюс на това решение е устойчивостта на керамичната боя.

 

Технически възможности:

Минимална дебелина4 мм
Максимална дебелина50 мм
Минимални размери200 x 300 мм
Максимални размери2000 x 3000 мм
Максимално тегло350 кг

© 2023 www.bulit-glass.bg