www.bulit-glass.bg>Продукти и услуги> Ламинирано стъкло

Ламинирано стъкло

Ламинираното стъкло (още наричано "триплекс”) се състои от две или повече стъкла, които са слепени помежду си с еластичен и устойчив на разкъсване материал (EVA - Ethylene Vinyl Acetate или PVB - Polyvinyl Butyral). На практика може да се ламинират почти всички видове стъкла, като междинният слой може да бъде прозрачен, матиран или цветен. По този начин е осигурена широка гама от продукти с приложения в строителството, архитектурата и интериора.

Основните свойства на ламинираното стъкло са сигурност, безопасност и шумоизолация.

При счупване на едно от съставните стъкла, ламинираното стъкло не се разпада. По този начин се елиминира опасността от нараняване. Чрез различни конфигурации освен безопасност могат да бъдат постигнати устойчивост срещу взлом.

Друга характерна особеност е свойството на ламинираното стъкло да потиска шума. По този начин, чрез вграждане в стъклопакет, то се използва ефективно за шумоизолация при остъкляване в строителството.

Като недостатък на ламинираното стъкло може да се отбележи неговата здравина. Здравината на триплекса се сравнява грубо с тази на стъкло с дебелина 60% от общата дебелина, или ако имаме ламинирано стъкло с две 5 мм стъкла (общо 10 мм), то здравината му е колкото на единично стъкло с дебелина 6 мм. Чрез ламиниране на закалени стъкла този недостатък може да се отстрани напълно.
 

Технически възможности:

Максимална дебелина на изработено ламинирано стъкло80 мм
Налични видове EVA
  • безцветна
  • матирана
  • бяла
  • черна
  • цветна (по запитване)
Минимални размери200 x 300 мм
Максимални размери4000 x 1600 мм / 3600 x 2000 мм
Максимална дебелина на фабричен незакален триплекс16.5 мм
Минимални размери фабричен незакален триплекс100 х 100 мм
Максимални размери фабричен незакален триплекс4600 х 3210 мм

 

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ: ХАРАКТЕРИСТИКИ, ПРИЛОЖЕНИЕ, УКАЗАНИЯ ЗА ПРОИЗВОДСТВО, БЕЗОПАСНОСТ, ТРАНСПОРТИРАНЕ, СЪХРАНЕНИЕ, МОНТАЖ И ЕКСПЛОАТАЦИЯ НА ЛАМИНИРАНО СТЪКЛО.

 

Ламинираните стъкла намират следните основни приложения:


© 2023 www.bulit-glass.bg